Masalah wordpress

1-
Sedang berusaha menyiapkan sebuah ebook. Cuma, terpaksa membatalkan hasrat ingin menterjemah sebuah karya Syeikh ‘Atiah Salim dalam tajuk tanggungjawab berjiran. Ini kerana kesukaran memahami bahasanya, apatah lagi ingin isi kandungannya terlalu tebal.

Cuba mencari buku yang nipis untuk diterjemahkan menjadi ebook. Sekadar untuk percubaan diedarkan secara percuma di dalam blog ini.

2-
Masalah di wordpress pula tulisannya tidak ‘justify’ iaitu sekata dihujungnya. Sedang mengubahsuai CSS editor untuk mengubah kepada ‘justify’ agar cantik dan menarik.

Biasanya menggunakan fungsi ‘justify’ di word. Cuma, kadangkala boleh berubah saiz tulisannya menjadi tidak sekata dengan entri yang lain.

Lagipun, yang paling mengharukan ialah apabila ingin mengubah CSS editornya, ia meminta bayaran. Masih tidak berbaloi untuk membayar hanya untuk mengubah ‘justify’semata-mata. Lagipun ini bukanlah blog yang hebat seperti blog Zaharudin, SaifulIslam, Zahazan dan sebagainya. Hanya sekadar matlamat asalnya INGIN BELAJAR MENULIS.

apo nak dikato!

3-
Celcom broadband tidak dapat mencapai kelajuan 3.6mbp/s. Itulah hakikatnya. Walaupun alatnya boleh mencecah 7.2mbps kononnya, tetapi Celcom boleh mencecah 3.6mbp/s.

Mungkin ia lebih baik dari broadband yang lain kerana ada plan yang tidak memerlukan kontrak dan kita boleh tamatkan bila-bila masa. Itulah kelebihannya.

Kelajuan? Paling laju selama digunakan mencecah 200 kbp/s bukan mbp/s!

Sedang memikirkan untuk merubah broadband samada WiMax (potong!) atau digi dalam masa terdekat. P1W1max tiada lagi coverage di WP Labuan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: