Ebook

Canggihnya!

Aku merupakan antara jutaan peminat ebook. Cuma kadangkala lebih suka memiliki atau memegang sebuah buku dari memerhatikan di hadapan skrin.

Ada orang yang rajin membaca ebook. Ada juga yang tak berminat untuk membaca di hadapan komputer. Mungkin faktor keletihan dan kepenatan mata anda. Ramai yang menerbitkan ebook. Kebanyakan ebook adalah mengenai perkara-perkara yang merupakan rahsia kejayaan seperti rahsia menjadi kaya, membeli hartanah secara bijak, cara-cara aplikasi sesuatu perkara dan sebagainya.

Yang menariknya, ada yang membuat secara percuma. Wah! Inilah antara ebook yang betul-betul memberi manfaat sekaligus beramal untuk membantu. Ini ada unsur ta’awun (tolong menolong) di dalam Islam. Apatah lagi ia memang berniat ikhlas menyebarkan ilmu yang baik. Bukannya salah menjual ebook sendiri, itu hak masing-masing.

Terjumpa satu ebook yang bermanfaat iaitu panduan membuat ebook. Jika anda berminat, silalah download secara percuma. Terjumpa dalam forum wangcyber dari pemberian ikhlas nickname starstreet. Syukran!

Ebook dalam bidang agama di Malaysia masih berkurangan berbanding di negara arab. Ada sebahagian mereka yang merupakan anak murid tok guru yang mengajar kuliah di masjid sanggup bersengkang mata untuk menyiapkan ebook dan dihasilkan secara percuma. Anda boleh mendapatkan ribuan kitab secara percuma di laman seperti laman web saaid, waqfeya dan sebagainya.

Bagaimana dengan kita? Ada ebook untuk dikongsikan bersama? Mari belajar mencipta ebook!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: