Menulis lagi…

Adakah anda sudah puas membaca?

Rasanya anda semakin dahagakan lagi pembacaan jika anda memang seorang yang cintakan ilmu. Iman kita kadangkala naik, kadangkala menurun. Begitu juga lah sifat manusia seperti jemu dan bosan. Kadangkala minat lebih hinggakan tak cukup buku dibaca, kadangkala jua jemu dan bosan hingga satu buku pun tak dapat dibaca.

Itu perlu diatasi dengan motivasi yang tinggi.

Belilah buku yang bermanfaat

Melanggan buku dari penulis-penulis handalan juga memberikan semangat dan suntikan motivasi untuk terus membaca dan menulis. Baru melanggan buku “Bercinta sampai ke Syurga”. Pasti berbaloi! Apatah lagi penulisnya Ustaz Hasrizal memang tidak asing bagi penggemar buku.

Memang berusaha untuk menulis buku. Mungkin tajuk-tajuk tertumpu kepada keperluan dan kehendak masyarakat setempat mengenai asas-asas di dalam agama Islam. Karya yang pertama sudah pun dihantar ke Telaga Biru untuk disaring dan ditapis. InsyaAllah, usaha yang berterusan menjadikan ianya satu realiti.

karya Hajah Rohani

Satu lagi buku yang dibeli ialah“Ke mana wang anda?” iaitu karya Hajah Rohani. Ianya dibeli atas dasar ingin belajar ilmu kewangan dengan baik. Apatah lagi apabila anda sudah berumahtangga, anda perlu mengurus kewangan rumahtangga dengan baik.

Nanti kita tulis mengenai tajuk-tajuk yang diperlukan oleh masyarakat setempat.

Wallahua’lam

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: